Descriere
- Ce sunt maslinele Kalamon
Maslinele Kalamon sunt produse in principal in Grecia. Acest tip de masline este considerat ca o varietate superioara de masline comestibile care se dezvolta intr-un mediu cu sol uscat si cu umiditate redusa, pentru ca fructele sa creasca. Este cultivat in zonele Messinia (cunoscuta anterior sub numele de Kalamata) si Lakonia (cunoscuta sub numele de Sparta) poate fi gasita si in regiunea Agrinion din Grecia. Fructele Kalamon se coc de obicei la mijlocul lunii noiembrie pana la inceputul lunii ianuarie, care este toamna tarziu pana la mijlocul iernii.
- Diferenta dintre maslinele Kalamon/Kalamata si maslinele obisnuite :
Maslinii sunt copaci cu crestere lenta, care sunt vesnic verzi. Frunzele sunt putin mai mari decat frunza normala a maslinului. Uimitor la maslinul Kalamon este ca poate ramane in viata mii de ani. Dar fermierii moderni ar prefera sa altoiasca copaci dupa 15 ani pentru a preveni aparitia unor boli care ii pot afecta productia de fructe. Radacinile maslinului Kalamon se extind mult de la baza sa pentru a obtine umiditatea optima pe care ar putea sa o recupereze din aceasta zona uscata.
- Metode de recoltare
Metodele de recoltare pentru maslinul Kalamon sunt foarte simple. Fermierii greci nu ar folosi nicio masina sau unelte sofisticate pentru strangerea maslinelor din arborele Kalamon. Pur si simplu ar instala un sistem de plasa in jurul copacului pentru a prinde maslinele care cad. Urmatoarea practica obisnuita de recoltare este de a scutura ramurile de maslin folosind un bat lung improvizat pentru a scutura fructele coapte de pe copac. Fructele vor fi culese de la sol de la recoltatori. Perioada de recoltare ar putea incepe din ultima parte a lunii decembrie pana la inceputul lunii ianuarie, pentru a oferi maslinului Kalamon suficient timp pentru ca fructele sale sa se coaca corespunzator. Fructele de masline recoltate recent sunt procesate folosind doar metodele traditionale grecesti cunoscute de multi ani.
- Cu ce se potrivesc
Maslinele Kalamon sau Kalamata sunt potrivite in multe feluri de mancare. Acest tip de masline este cel obisnuit de masa, de care majoritatea oamenilor din intreaga lume sunt pasionati. Maslinele Kalamon emana un gust sarat si acidulat care ar putea da o lovitura frumoasa oricarui fel de mancare.
Maslinele Kalamon se potrivesc destul de bine cu mancaruri care au branza feta – aceste doua perechi grozave de delicatese grecesti ar putea spori aroma gustoasa a oricarui fel de mancare mediteraneana. Preparatele din pui se potrivesc bine cu maslinele Kalamon. Maslinele vor impacheta o aroma gustoasa unica oricarui fel de mancare din carne alba. Mancarurile din paste, sau un fel de mancare rece, vor avea un gust impresionant cu masline Kalamon.
Recenzii
Nu exista recenzii pâna acum.